Préstamos. Opciones de lectura

Para realizar un préstamo é necesario que accedas á túa conta persoal para introducir os teus datos de usuario e contrasinal que che facilitaron na túa biblioteca.

Unha vez identificado aparecerá o teu nome de usuario na parte superior dereita da páxina. No espazo A miña conta poderás consultar os teus préstamos, reservas, historial de préstamos e as listas de preferencias que teñas establecidas.

1. Cando teñas localizado o título que che interesa, preme sobre a imaxe da cuberta ou sobre o título para acceder á ficha detallada do mesmo, na que aparece a información sobre a modlidade de préstamo, exemplares disponibles e data de caducidade do préstamo. Preme en prestar.

2. Imaxe 1. Ficha descritiva do recurso seleccionado.

3. Poderás escoller a opción de lectura que desexes para ler:
    • Descargar (Adobe ebook): lectura baixo descarga, que é a que se emprega para ler nos eReaders compatibles con DRM de Adobe ou para lelo no ordenador a través de Adobe Digital Editions. Fai clic no botón prestar para descargar o arquivo, este abrirase en Adobe Digital Editions, que debe terse instalado previamente e que permitará a lectura do libro seleccionado (ver instrucións no Apartado Introdución, Instalación de Adobe Digital Editions e no apartado Vídeos, Pide prestado, Le e devolve en modo descarga Adobe Digital Editions).

• Imaxe 2. Selección do tipo de lectura do recurso.

• Visualizar (no teu navegador). Lectura en streaming que permite ler o libro en liña a través de calquera navegador conectado a internet (ordenador, tableta, teléfono intelixente). Fai clic no botón visualizar (no teu navegador), abrirase unha ventana emerxente que permitirá ler o recurso. Esta aplicación de lectura ofrece varias opcións para modificar o interliñado, o tamaño e o tipo de letra e o formato da páxina.

Imaxe 3. Lectura con Nubereader.