Instalar e autenticar Adobe Digital Editions

INSTALACIÓN

Os pasos para descargar e instalar Adobe® Digital Editions (en adelante ADE) son os seguintes:

1. Fai clic na seguinte ligazón: http://www.adobe.com/es/solutions/ebook/digital-editions/download.html para acceder á Web de ADE.

2. Para descargar a aplicación de ADE fai clic sobre a ligazón Windows (marcada cunha frecha vermella na imaxe inferior) ou ben sobre a ligazón Macintosh (marcada cunha frecha verde na imaxe inferior) segundo o sistema operativo que teñas instalado no teu ordenador.

3. Unha vez descargado, localiza o arquivo e fai dobre clic sobre el. Aparecerá unha ventana de instalación. Fai clic no botón Executar.

4. Abrirase a páxina do Acordo de licencia. Fai clic na casilla Acepto os termos da licencia e despois sobre o botón seguinte.

5. No novo formulario selecciona os accesos directos que queira instalar no seu ordenador. Fai clic no botón seguinte.

6. No seguinte formulario, localiza a carpeta do teu ordenador na que queiras que se instale ADE (podemos deixar a dirección por defecto). Unha vez seleccionado o directorio fai clic no botón Instalar.

7. A continuación, comezará o proceso de instalación de ADE. Unha vez concluída a instalación fai clic no botón Pechar.

8. Abrirase unha ventana que indica que a instalación foi satisfactoria. Fai clic no botón Feito.

9. E xa se abre a aplicación ADE.

Imaxe 1. Adobe Digital Editions.

Autenticación de ADE

Os pasos para autenticar o teu Adobe Digital Editions e poder sincronizar varios dispositivos á vez co teu usuario de eBiblio son:

1. Abre Adobe Digital Editions

2. Diríxete ao menú Axuda > Autorizar equipo…

Imaxe 2. Autorizar equipo.

3. No formulario de Autorizar equipo:

a. No desplegable Proveedor, selecciona Odilo

b. No apartado ID de Adobe, inserta o usuario co que accedes á plataforma.

c. No apartado Contrasinal inserta a clave coa que accedes á plataforma.

4. Fai clic no botón Autorizar.

Imaxe 3. Introdución de datos.

5. Debes repetir os pasos indicados en cada ordenador ou dispositivo móbil no que teñas instalado Adobe Digital Editions.

6. Existen dispositivos que por limitacións do fabricante non permiten autorizar o dispositivo coas mesmas credenciais coas que se accede á plataforma eBiblio. Neste caso, para autorizar este tipo de dispositivos é necesario dispoñer dunha conta de ADE e autorizar o equipo con estas credenciais.

Nota 1 sobre protección DRM:

Calquera libro electrónico que leras ou descargaras ANTES da activación dun Adobe ID deixa de funcionar unha vez que se active o teu Adobe ID.

Nota 2 sobre protección DRM:

Calquera libro electrónico que leras ou descargaras cun Adobe ID DIFERENTE do teu deixa de funcionar co teu Adobe ID.