Procuras

Dispós de diferentes métodos para acceder aos contidos que desexes mediante:

• Procura rápida dos contidos.
  • Os distintos carruseis existentes na páxina principal (novidades, máis visitados, máis prestados...).

PROCURA rápida de los contenidos

Os pasos a seguir para realizar unha busca rápida son:

1. Vai á páxina principal e sitúate no buscador que se atopa na parte superior da pantalla.
  2. Introduce na área de texto unha palabra ou frase que identifique o contido que desexas localizar. O buscador predictivo irache mostrando os resultados que concorden co que introduzas na área de texto.
  3. Preme o botón Buscar.

Nota: a plataforma dispón dun buscador predictivo, de maneira que conforme o usuario vaia introducindo palabras, o buscador irá mostrando aquelas coincidencias que vaia atopando no catálogo.

Filtros

Podes acoutar a procura do recurso desexado se utilizas os filtros das procuras facetadas.

Os pasos que debes seguirse son:

1. Realiza unha procura en branco, é dicir sen introducir ningún término na área de texto. Para isto debes premer o botón Buscar.
  2. Na parte esquerda da ventá aparecen distintos filtros que podes utilizar para acoutar a súa procura. Selecciona o filtro / filtros que desexes aplicar para estreitar a procura anteriormente realizada.

3. Se os filtros que aparecen por defecto non se adaptan ao contido que queres localizar, podes engadir filtros adicionais. Tan só cómpre premer Amosar filtros adicionais do menú da parte esquerda. Selecciona os desexados e preme o botón Amosar.

4. Ademais de engadir filtros adicionais, podes engadir novos campos de procura a cada un dos filtros do panel da esquerda. Preme "Ver Máis..." do filtro desexado,e automaticamente mostraranse novos campos de filtrado.

5. Se os campos dos filtros que aparecen por defecto ou ao pulsar sobre a opción “Ver máis” non che serviron para acoutar a busca, podes visualizar todos os campos disponibles pulsando sobre a opción “Ver Todos” do filtro desexado.

6. Tamén tes a opción de ordenar os resultados obtidos segundo unha serie de campos: relevancia, título (A-Z), título (Z-A), autor (A-Z), autor (A-Z), autor (Z-A) e ano de publicación.